vrijdag 20 april 2012

-:: Moeder de Gans ::-


Vorig jaar ben ik begonnen met het pakket Moeder de Gans van Tintangel. Alle patroondelen uitgeknipt en het in elkaar zetten kon beginnen. Maar ver ben ik niet gekomen, ik las dat er in de nek 2 ringen van pijpenrager gezet moesten worden om de nek te buigen...maar hoe. Ik heb de tekst en het patroon een tig keer bekeken en ik kon er niets van anders van maken dan dat ik moest doen. Het pakket is achter in de kast beland.

Tot dit jaar, alles wat ik vorig jaar had gelezen was uit mijn hoofd weg en ik kon er met een frisse blik opnieuw aan beginnen en wat bleek...ik hoefde helemaal geen pijpenrager in de nek te doen. Voor ik het door had zat Moeder de Gans in elkaar en kon ik aan de 2 kleine gansjes beginnen!

Met pasen heeft Moeder de Gans met haar jongen op de eierkrans gezetten, precies zoals ik het vorig jaar had uitgedacht ;)

-:: Groetjes Maris ::-

10 opmerkingen:

 1. Gek hoe het later op z'n plaats valt, ik herken het.
  Wat een plaatje moeder gans, zo lief en sfeervol.

  Groetjes,
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk tafereel.
  Groet, Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik blijf het een leuk pakket vinden!!! Misschien volgend jaar... Fijn dat die van jou nu in ieder geval af gekomen is!

  Liefs Angelina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Maris,
  Gek he, ik las dit bericht en ik dacht: he, heb ik dat geschreven, hoe moet dat dan, ze moeten toch in de vleugels. De beschrijving is dus toch wel goed. Ik ken ze ook niet allemaal meer uit mij hoofd, dat zou te vol worden. Maar hij is prachtig geworden. Goed weekend en groetjes,
  Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Hannie, de beschrijving was goed hoor alleen door de tekening met die cirkels erop had ik er van gemaakt dat daar pijpenrager moest, hoe ik het bekeek en las...dat bleef ik zien :S, een jaartje niets ermee doen en opnieuw alles bekijken en doorlezen en tot viel het kwartje super snel en heb ik toch een mooie moeder gans met jongen in huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieeeeefff.. Die wil ook nog graag maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat je het pakket nu toch zonder problemen hebt afgemaakt.
  Als ik iets niet snap leg ik het ook even weg of vraag iemand om mee te lezen en dan kom ik er vaak toch wel uit.
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige gans! Soms heeft het even tijd nogid, maar gelukkig is het gelukt!
  Groetjes,
  Nanaya

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hij is leuk geworden, ik bedoel natuurlijk 'zij'! Lieve groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen