vrijdag 5 februari 2010

-:: la Bohème ::-


Vandaag weer een paar foto's van vorig jaar: de woonwagen en zigeuners van la Bohème. La Bohème is van de oudere patroonboekjes van atelier Sterre. Tegenwoordig komen er van atelier Sterre pakketjes uit met Tilda stofjes, wat mij betreft mag er wel weer een patroonboek uit komen alla La Bohème, de Meiboom of het Lente-ei. Aan die laatste ben ik vorig jaar begonnen en daar ga binnenkort mee verder. Het zijn van die prachtige uitgebreide patroonboekjes!!

Het maken van la Bohème was zo leuk, eerste alle kleuren bij elkaar zoeken en de extra dingen bij bestellen, alles uitknippen en in elkaar zetten. Er kom vrij veel borduurwerk aan te pas en dat was erg leuk om te doen vooral in al die leuke felle kleurtjes! Ik heb de woonwagen en de zigeunertjes met onwijs veel plezier gemaakt maar toen hij af was, tja. Drie dagen hebben ze hier in de woonkamer gestaan. Daarna zijn de zigeuners (dankzij marktplaats) met hun wagen verder getrokken zoals het echt zigeuners dat doen!
-:: Groetjes Maris ::-

14 opmerkingen:

 1. Dat meen je niet.....je verkoopt ze na drie dagen al!!

  Ik zou er eerst zelf een poos van genieten.

  Ik vind ze geweldig !!!

  Fijn weekend,groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook meer met de oudere patronen van atelier sterre.De nieuwere zijn voor mij en mijn mannen te zoet.La boheme is i.d.d. erg leuk om te maken en de kids vinden het heerlijk om mee te spelen.Fijn weekend
  Groetjes Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Thea: ik verkoop bijna niets meer en alleen deze ging zo snel de verkoop in...het maken was gewoonweg het leukste ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is hij leuk zeg.
  Heb net patronen zitten zoeken voor de lente en deze kwam ook voor bij. Hij is super.
  Ik kan er helaas niet zoveel mee. Past niet in het kabouterbos helaas.
  Groetjes Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een mooie wagen, ik heb het patroon er ook nog liggen,nu ik die van jou zo zie krijg ik er toch wel zin in.( vind het zoveel werk) groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Esther: het was wel veel werk maar zo ontzettend leuk om te doen, echt een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een erg leuk tafereeltje, waar je vanalles bij denkt. Mooi zijn de kleuren die je uitgekozen hebt. Vond je het niet jammer dat je het zo snel hebt verkocht? Zoveel werk. Ik vind het knap dat je dat doet. Groetjes Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow Maris, wat een kleurenpracht! Werkelijk schitterend. Ik hou daar veel, heel veel van!
  Een fijne zondag,
  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tjee, wat een werk! Schitterende kleuren, zo fel. Mooi, hoor! Ik kan me voorstellen dat hij zo verkocht was! Groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, ik weet nog dat je hem gemaakt hebt, gelukkig kun je de foto nog bekijken, want het is toch wel een plaatje he?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Echt waar? Wat knap dat je er afstand van hebt kunnen doen, dat zou ik denk ik niet kunnen. Wat een topper is dit he?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een kleurige woonwagen heb je er van gemaakt, mooi hoor. Ik heb ook meer met de oude patroonboekjes van Sterre dan de pakketjes die ze tegenwoordig maakt. De meiboom ben ik al heel lang van plan om te maken , wie weet dit jaar !
  Groet Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Maris, heel mooi een kleuren explosie! Daar houd ik heel erg van. Groetjes Smoek

  BeantwoordenVerwijderen