zondag 18 juli 2010

-:: Zomerkastje & vilten ::-Gister heb ik een snelle viltcursus van Loesje gehad. Loesje is een vriendin die ik heb aangestoken met het viltvirus, ze maakt geen poppetjes maar is veel in de weer met merinowol om de prachtigste lappen te maken.
Eerst zijn we hier het dorp ingegaan, ik kwam natuurlijk niet met lege handen thuis. In een leuk engels winkeltje heb ik een strandhuisjehanger gekocht. Die hangt nu aan mijn kastje die gevuld is met de poppetjes, zeesterren en visjes van het Kleine Atelier. Het kastje heb ik een paar maand geleden voor 9 euro bij de Action gekocht en hangt op een smal muurtje naast de deur.
Daarna zijn we gaan vilten, meteen bij het uitleggen van de wol hoorde ik al wat ik verkeerd deed, te smalle plukjes, te krampachtig uittrekken en niet goed dakpansgewijs leggen. Dankzij de aanwijzingen van Loesje heb ik een paar prachtige lapjes gevilt, zelfs het vilten op organzazijde lukte goed. Vandaag ga ik nog 1 grote lap vilten, gister hebben we met zijn tweeën al een grote lap gevilt en die is erg goed gelukt. Ben benieuwd of ik het alleen ook kan ;)
-:: Groetjes Maris ::-

6 opmerkingen:

 1. Je zelf gevilte lapjes zien er erg mooi uit, ben benieuwd wat je er van gaat maken. Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maris, ik weet zeker dat die grote lap ook gaat lukken, je bent een natuurtaltent.
  Alleen al het feit dat je aanneemt wat iemand tegen je zegt is een teken dat alles goedkomt.
  Het kastje vind ik geweldig. Heb het zelf ook gezien, maar kon er geen bestemming voor vinden. Nu heb ik spijt dat ik het niet heb gekocht.
  Succes met vilten en tot....
  Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tuurlijk lukt je dat. Je geheugen is weer opgefrist, dus dat komt goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gezellig kastje zo Maris!! En je viltlappen mogen er zijn hoor, ben benieuwd wat je ervan gaat maken.
  Groetjes Carla.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie lapjes vilt heb je gemaakt. Lijkt mij ook erg leuk om een keer te doen. Weet je al wat je ervan gaat maken? Je kastje is ook super met al die mooie dingen erin! Lieve groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie lapjes hoor!! Geweldige kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen