woensdag 30 november 2011

-:: Kerstgnoomy's ::-


In de 3 jaar dat ik bezig ben met vilt heb ik dit pakketje van Tintangel altijd al willen maken maar kwam het er maar niet van. Een paar weken geleden het pakketje toch besteld en in het zicht neer gelegd zodat ik hem wel "moest" maken. Het is gelukt....deze kerst heb ik 4 stoere gnoomy's in de letterbak staan!

-:: Groetjes Maris ::-

donderdag 24 november 2011

-:: 5 Decemberswap ::-


Ik heb weer gezellig mee gedaan met de 5 decemberswap van het Poppenhoekje. Op de dag dat Sinterklaas aankwam in Nederland zijn alle swaps door de maaksters gepost en begint het grote wachten. Op dinsdag lag mijn swap op de deurmat! Er zat dit schattige hartje met daarin een klomp met wortel en erbij gemaakt door Karina. Er zat zelfs een leuke pietenkaart bij :D Het hartje, klomp en wortel zijn ontwerpen van Septemberspring . Ik ben er superblij mee en het hartje staat gezellig in het sinterklaashoekje.


Ik mocht een swap voor Jacqueline maken en dat zijn de trapezepietjes van Anemoontje geworden. Gelukkig is ook deze swap goed aangekomen!


Na deze twee pietjes ben ik helemaal klaar met de pietjes en ben ik begonnen met de kerst maar door over in een volgend blogje meer ;)

Oja, vergat ik het bijna..bij Septemberspring kun je een Americo-broche gratis downloaden,
dank je wel Gera!

-:: Groetjes Maris ::-



maandag 21 november 2011

-:: Geboorteklokje Hip ::-


Het weekend ben ik bezig geweest met het maken van dit geboorteklokje. Het geboorteklokje is een ontwerp van Huis vol Kleur, er zijn 4 versies en een 5de is onderweg!

Ik vind het altijd erg leuk als pakketjes leuk zijn en herkenbaar zijn verpakt, zo heeft Pop en Plank mooie kartonen dozen in verschillende vormen, gebruikt Het Kleine Atelier papieren zakjes en de verpakking van Huis vol Kleur is super vrolijk en kleurrijk!


Het uitpakken is een feestje op zich, mooie vrolijke stofjes en kleurig vilt lapjes en garen.
Het maken van het pakket is veel werk maar zo leuk om te doen, patroon lezen is wel belangrijk bij dit pakket en dat is niet mijn sterkste kant maar het is wel gelukt :D

In het klokje zit een muziekdoosje, als je aan het hartje trekt hoor je het muziekje. De klok geeft bij mij geen geboortetijd aan maar de tijd dat de meeste gastkindjes naar bed gaan voor een middagslaapje. De achterkant heeft ook een prachtige stofje, rozen op een groen met wit gestippelt achtergrond.


Het is eigenlijk de bedoeling om een koordje te punniken voor het trekkoord maar als alternatief kun je baisband gebruiken. Dat heb ik gedaan want punniken is iets wat ik echt niet kan!

-:: Groetjes Maris ::-


dinsdag 8 november 2011

-:: Inpakpiet ::-


Deze piet heeft zijn handen vol, alle kadootjes die zijn gekocht door de Sint worden door hem in vrolijk sinterklaaspapier verpakt. Er liggen nog heel veel kadootjes op hem te wachten...

Ook deze Piet van Pop en Plank draagt een broek en blouse van batikkatoen in prachtig paars en groen met een gevilte kraag. Over de blouse draagt hij een vestje van paars sprookjesvilt. De oorringen uit het pakket zijn vrij klein, ik heb ze vervangen door wat grotere net als bij Piet met zak.

-:: Groetjes Maris ::-

maandag 7 november 2011

-:: Ijskabouters met paddestoelhuis ::-


Al twee jaar heb ik dit pakket in huis liggen, een paar keer heb ik het pakket beneden in het zicht neer gelegd zodat ik er eindelijk eens aan zou beginnen. Maar elke keer belande het pakket weer in de voorraaddoos op zolder. Waarom? Nou, na het zien van de inhoud dacht ik dat het maken van het huisje een grote ingewikkelde klus zou zijn.

Totaal verkeerde gedacht bleek nadat ik gisteren met frisse tegenzin aan het pakket begon maar die tegenzin was al snel weg! Wat een leuk pakket om te maken en moeilijk??? Helemaal niet!

 Vader ijskabouter draagt een stoere broek van badstof en de ijsbloemen op de huisje komen terug op de trui van het kleintje en het shortje van moeder ijskabouter.De ijskabouters met paddestoelhuis is een ouder pakket van Pop en Plank (uit 2003) maar blijft tijdloos leuk!

-:: Groetjes Maris ::-

zondag 6 november 2011

-:: Piet met zak ::-


Deze zwarte piet van Pop en Plank heeft zijn zak goed gevuld met pepernoten, deze gaat hij zaterdag bij de intocht rondstrooien. Piet draagt zijn mooiste outfit: een blouse, broek en pet van prachtig gebatikt katoen. De kraag is gemaakt van een lapje naaldvilt wat even is gevilt. De oorringen die bij het pakket zaten heb ik verwisseld voor grotere oorringen, dat vind ik mooier staan.

-:: Groetjes Maris ::-

zaterdag 5 november 2011

-:: Pietenkrans ::-


Vorig jaar stond hij al op mijn verlanglijstje: De pietenkrans.
Corina van Viltcreatie's Corina heeft voor de Trapeze Pietjes van Atelier Anemoontje deze prachtige krans met lichtjes ontworpen. In de krans zitten 3 pietjes rond een schoorsteen. In de schoorsteen zit de batterijhouder van de lichtjes verstopt, erg slim bedacht! Achter de schoorsteen is een stuk boom te zien en natuurlijk de maan!


Aan de schoorsteen hangt een trapeze met daaraan nog 2 pietjes.Eén pietje hangt aan de trapeze met een pakje aan zijn hand, het andere pietje zorgt dat de trapeze schommelt.
 Ik ben heel wat uutjes bezig geweest om deze krans te maken maar het was zo leuk om te doen en met het resultaat ben ik zeer tevreden. Helaas moet de krans nog een weekje bovenop de kast liggen tot de aankomst van Sinterklaas maar ach een week is zo om!


-:: Groetjes Maris ::-


vrijdag 4 november 2011

-:: Rose Rood ::-


Rose Rood is heeft een bolletje als lijfje met daarover heen een rok van sprookjes katoen. In sommige pakketjes zitten de kleuren roze en rood maar er zijn ook pakketjes met alleen roze tinten. Helaas trof ik z'n pakketje maar dat heb ik opgelost door een lapje bordeaurood sprookjesvilt uit eigen voorraad te gebruiken. Zo heb ik toch een echt rose rood wolbolletje! Net als de andere wolbolletjes die ik heb gemaakt is dit wolbolletje ook een ontwerp van Pop en Plank.


-:: Groetjes Maris ::-



donderdag 3 november 2011

-:: Lampion ::-


De bloem van de maand oktober uit het boekje "Een heel jaar rond" van Mieke Stender is de lampion.
Ik heb voor het jurkje, hoed en lampionnetje oranje sprookjesvilt gebruikt. De laatste 3 poppetjes van het boekje ga ik niet maken, deze poppetjes hebben niet dezelfde basislijfje als de andere 9 poppetjes. Ik vind ze dan niet echt bij de anderen passen. Dan rest mij alleen nog het viooltje van de maand mei te maken, alles ligt al een tijdje geknipt klaar maar elke komt er weer wat bij tussendoor ;)

-:: Groetjes Maris ::-

woensdag 2 november 2011

-:: Kleine paddenstoel ::-


De kleine paddenstoel is een lief, klein vrouwtje met een prachtig rokje met paddenstoeltjes erop.
Ik heb wat aanpassingen gedaan, het labeltje heb ik wat verkleind en de paddenstoeltjes op de rok heb ik wat groter gemaakt. Helaas zat er niet genoeg wit vilt en wit garen in het pakketje en van de haartjeswol had ik net genoeg. Voor de prijs had ik wel wat meer materiaal verwacht. De kleine paddenstoel is een pakketje van het Kleine Atelier.

-:: Groetjes Maris ::-